Ondersteunen bewegingsonderwijs

We zijn op alle scholen in het voormalige Zederik aanwezig om te ondersteunen tijdens de gymles, pauzesport aan te bieden of activiteiten te organiseren. En dat is een groot succes!

Zo zorgen we ervoor dat alle kinderen tijdens de gymles mee doen en met plezier op eigen niveau aan het bewegen zijn! Samen met onze sportconsulent zorgen we ervoor dat het bewegingsonderwijs naar een hoger niveau wordt getild. Daarnaast proberen we bewegen te introduceren tijdens schooltijd door het aanbieden van activiteiten zoals pauzesport, beweegkwartiertjes of toernooien. Zo kunnen kinderen even lekker actief bezig zijn en daarna weer geconcentreerd verder gaan met de les. Een win-win situatie toch?!

Jong en oud activiteiten

We organiseren veel activiteiten voor kinderen én ouderen, maar waarom niet samen? Dat is precies wat wij ons afvroegen. Daarom brengen we deze twee doelgroepen bij elkaar met jong en oud activiteiten. En met groot succes!

Een mooi voorbeeld van zo’n activiteit is opa en oma gym. Tijdens deze activiteit mogen kinderen hun opa’s en oma’s uitnodigen om mee te komen doen tijdens de gymles. Hier doen ze dan allerlei spelletjes. Bijvoorbeeld levend ganzenbord.

We gaan ook vaker met de kinderen naar de ouderen toe in de woon-zorglocatie. Hier organiseren we dan een spelletjesmiddag met bijvoorbeeld Oudhollandse spelen. De ouderen en jongeren zitten dan in samen in teams waardoor ze écht samen moeten werken. De twee groepen kunnen natuurlijk ontzettend veel van elkaar leren!

Naschools sporten

Samen met Ben Bizzie zorgen de sportcoaches voor een sportief en vooral leuk naschools programma in alle dorpen. Ook in de schoolvakanties organiseren we sportieve activiteiten.

Bij sportieve activiteiten kun je denken aan, Mariokart, Lasergame, Voetbal, Basketbal, Klim- en klauterparcours en nog veel meer! We werken daarbij samen met verenigingen uit de gemeente. Zodat kinderen met veel sporten  kennis kunnen maken en zich kunnen aansluiten bij een vereniging. We proberen de activiteiten zo veel mogelijk gratis aan te bieden.