Wat we doen

De Zederikse samenleving letterlijk (meer) in beweging krijgen en binnen de gemeente komen tot een versterking en uitbreiding van het sporten en bewegen. Dit ter verbetering van het sport – en beweegaanbod binnen het onderwijs, de sociale cohesie in de verschillende dorpskernen, de gezonde leefstijl in de gemeente en vitale sportverenigingen.

Om bovenstaande te realiseren is er een samenwerking opgezet tussen de gemeente, het onderwijs, de kinderopvang, de sportverenigingen en de zorgpartner(s) en worden er sportconsulenten en beweegcoaches ingezet.

Kinderen

Een gezonde leefstijl begint op een jonge leeftijd. Kinderen en jongeren maken van jongs af aan kennis met sport, bewegen en gezondheid. Zo kunnen ze zich sportief en gezond ontwikkelen. Veel jongeren kijken veel tv, drinken te vele frisdrank en eten te weinig fruit en groente. We laten ze zien dat een gezonde leefstijl niet alleen gezond, maar ook erg leuk is.

Onze beweegcoaches ondersteunen daarom de leerkrachten in het basisonderwijs bij het geven van de gymlessen, ze organiseren voor-, tussen- en naschoolse sportactiviteiten en helpen bij het organiseren van sportdagen en sportevenementen.

Om kids in beweging te brengen, zetten we de hulp in van Ben Bizzie. Dit is hét beweegmaatje voor kinderen. Hij organiseert samen met de beweegcoaches super leuke activiteiten en bezorgt onze actieve jonge inwoners een lach op hun gezicht. Wil je op de hoogte blijven van alle Ben Bizzie activiteiten? Volg ons dan op facebook of Instagram!

Bekijk het hier

Ouderen

Wij stimuleren sport, bewegen en gezondheid bij 60-plussers. Zo stimuleren we hen om een gezonde en actieve leefstijl vol te houden. Maar ook ontmoeting en meedoen is belangrijk, want bewegen moet vooral gezellig en leuk zijn. Maar ook aan primaire en secundaire preventie.

Wij werken samen met Present.  Onze beweegcoaches zijn dan ook vaker bij Open Vensters in Ameide. Zij zetten de woon-zorginstelling letterlijk en figuurlijk in beweging!

Bekijk het hier

Verenigingen

Wij geloven in de kracht van onze verenigingen. Zij verbinden mensen uit alle lagen en leeftijden met elkaar. Wekelijks ontmoeten mensen elkaar bij een vereniging en dat maakt de verenigingen in Vijheerenlanden goud waard. Verenigingen staan voor grote uitdagingen. Samen pakken we deze aan. We maken van onze verenigingen echte spelbepalers die klaar zijn voor de toekomst.

Bekijk het hier