Ouderen

Door het stimuleren van sport, bewegen en gezondheid bij 60-plussers wordt een bijdrage geleverd aan een gezonde en actieve leefstijl, ontmoeting en meedoen. Maar ook aan primaire en secundaire preventie.

Omdat ‘Present’ partner is van het project ‘Zederik in Beweging’ zijn de beweegcoaches regelmatig werkzaam in Open Vensters in Ameide. Zij zetten de woonzorginstelling letterlijk en figuurlijk in beweging waardoor een positieve bijdrage wordt geleverd aan de kwaliteit van leven van de cliënten. De werkzaamheden van de beweegcoaches bestaan onder andere uit:

  1. Voorlichting geven aan cliënten, personeel, vrijwilligers, familie en mantelzorgers over het belang van bewegen en toepassingen in de praktijk.
  2. Ondersteuning bieden aan activiteitenbegeleiders die beweegactiviteiten aanbieden.
  3. Organiseren en uitvoeren van extra beweegactiviteiten voor cliënten. Hierbij wordt er regelmatig samenwerking gezocht met de scholen die ook partner zijn van ”Zederik in Beweging.”
  4. Bewegen onderdeel maken van het dagelijkse leven van de cliënt.

Natuurlijk zijn de beweegcoaches ook actief in de wijken rondom de woonzorgcentra. Ook daar worden regelmatig (beweeg)activiteiten voor 60-plussers aangeboden. De intentie is om dit zoveel mogelijk in samenwerking met andere partijen te doen en aan te sluiten op de wensen en behoeften van de doelgroep. Heeft u goede ideeën als het gaat om bewegen voor senioren? Neem dan contact op met de Beweegcoaches senioren:

Beweegcoach Senioren Henrieke Verdouw
h.verdouw@zederikinbeweging.nl
06-166 34 512

Beweegcoach Senioren Annika Jabroer
a.jabroer@zederikinbeweging.nl
06-214 56 998

De Beweegcoaches Senioren Henrieke Verdouw (links) en Annika Jabroer (rechts).