Ruim 200 kinderen ‘in beweging’ tijdens de voorjaarsvakantie!

Tijdens de voorjaarsvakantie werden er in de gemeente Zederik weer verschillende activiteiten georganiseerd. In Ameide, Lexmond en Meerkerk kwamen deze vakantie meer dan 200 kinderen af op onze activiteiten!

Op dinsdag 23 maart organiseerden we een ‘Sport & Spel’ activiteit in het Spant, Ameide. Tennisvereniging TV Meihoven had materiaal beschikbaar gesteld, waardoor de kinderen deze ochtend konden tennissen. Daarnaast werd er gebadmintond en speelden we een diamantenroof spel! Met 53 kinderen werd de activiteit druk bezocht.

‘s Middags stond de voetbalclinic in Lexmond op het programma. In samenwerking met v.v. Lekvogels werd er een clinic georganiseerd waar kinderen van 4 tot en met 10 jaar oud aan deel mochten nemen. BSO De Bijenkorfkanjers kwam met alle kinderen en daarnaast kwamen er ook nog heel veel andere sportievelingen op de clinic af. Ook hier waren er ruim 50 kinderen aanwezig. Wat opviel was dat er veel jonge kinderen waren (4-6 jarige). Voor sommige was dit hun eerste echte kennismaking met het mooie spelletje voetbal! Na de activiteit kregen de deelnemende kinderen nog een presentje van v.v. Lekvogels.

Donderdag 25 maart werd sporthal De Linde omgetoverd tot een Sport en Spel paradijs. Ballon hooghouden, voetbal, diamantroof en volleybalvormen stonden ‘s ochtends op het programma voor de kinderen van 4 – 7 jaar oud. Het voetbalonderdeel stond onder leiding van onze stagiair Senna Simons (woonachtig in Meerkerk). BSO de Torenkanjers was ook aanwezig en zorgde voor een bekertje drinken voor de kinderen. Met een opkomst van meer dan 50 kinderen was het een gezellige drukte. 20160225_134039 (Medium)
‘s Middags waren de oudere kinderen aan de beurt. Met 41 kinderen van tussen de 8 en 12 jaar oud was het ook ‘s middags druk te noemen. De activiteiten voetbal, badminton, volleybal en trefbal werden met enthousiasme uitgevoerd. En mooi om te zien was dat de kinderen in de meeste gevallen zelfregulerend de activiteit beoefenden, kortom weer een geslaagde dag!

 

Foto’s van de dag zijn te vinden op https://zederikinbeweging.nl/fotoalbum/