Nieuwe beweegprogramma’s voor 60-plussers

Zederik in beweging start in Lexmond en Hei- en Boeicop twee nieuwe beweegprogramma’s! Wilt u graag wat meer bewegen onder deskundige begeleiding? Dan is het beweegprogramma iets voor u!

Het beweegprogramma

Het beweegprogramma bestaat uit 10 beweeglessen waarbij u zowel staand als zittend mee kunt doen. Voorafgaand aan het beweegprogramma wordt er een fitheidtest afgenomen zodat u inzicht krijgt in uw gezondheidstoestand. Aan het eind van het beweegprogramma volgt opnieuw een fitheidstest zodat u inzicht krijgt in uw vorderingen. Er zijn verschillende beweeggroepen waarbij u kunt aansluiten, dus voor iedereen is een geschikte les te vinden.

Doelgroep

Het beweegprogramma is bedoeld voor 60-plussers die graag wat meer willen bewegen. Ook als u met een rollator loopt bent u van harte welkom.

 Fitheidstest

Als u zich inschrijft voor het beweegprogramma in Lexmond, dan vindt de fitheidstest plaats op vrijdag 16 september. Als u in Hei- en Boeicop deel wilt nemen aan het beweegprogramma, dan vindt de fitheidstest plaats op woensdag 14 september. Na inschrijving neemt de beweegcoach telefonisch contact met u op om hiervoor een tijd af te spreken. De tweede fitheidstest zal plaatsvinden in week 47/48.

De beweeglessen starten in de week na de eerste fitheidstest. U kunt zelf kiezen bij welke les u aansluit. Zie inschrijfformulier voor dagen en tijden van de lessen.

De lessen

De beweeglessen worden u aangeboden onder deskundige begeleiding van de beweegcoaches van Zederik in Beweging of door een fysiotherapeut. Hierbij wordt rekening gehouden met uw fysieke mogelijkheden zodat u zoveel mogelijk zonder problemen mee kunt doen. De lessen worden in meerdere groepen aangeboden en u kunt zelf kiezen voor welke groep u zich inschrijft.

  • Meer Bewegen voor Ouderen: tijdens deze lessen worden oefeningen op en/of rond de stoel gedaan en zijn o.a. bedoeld om uw kracht, lenigheid, coördinatie en conditie te verbeteren waarbij het plezier voorop staat.
  • Keep fit voor vrouwen: vergelijkbaar met bovenstaand, maar dan wat intensiever.
  • Sport & spel 60+: deze lessen vinden plaats in een sporthal en zijn over het algemeen redelijk intensief. Minimale voorwaarde voor deze lessen is dat u zonder hulpmiddel een half uur aaneengesloten kunt wandelen.

Kosten

 De kosten voor het beweegprogramma bedragen €3,- per beweegles en €2,50 per fitheidstest. In totaal zijn er 2 fitheidstesten (één aan het begin en één aan het eind) en 10 beweeglessen. U hoeft het bedrag van €35,- pas bij de eerste fitheidstest te betalen.

Aanmelden

U kunt zich tot en met vrijdag 9 september aanmelden ( LET OP! VOL=VOL!) door het inschrijfformulier in te vullen of te bellen met onderstaande telefoonnummers. De beweegcoaches nemen vervolgens telefonisch contact met u op.

Inschrijfformulieren zijn ook af te halen bij Huis het Bosch.

Vragen?

Als u nog vragen heeft over het beweegprogramma dan kunt u contact opnemen met de Beweegcoaches Senioren van Zederik in Beweging:

Henrieke Daniëls  tel. 06-166 34 512 of Annika Jabroer  tel. 06-214 56 998.

 

This form does not exist This form does not exist