Individuele begeleiding

Bewegen is gezond. Daarom stimuleren we inwoners van jong tot oud om in beweging te komen. Voor inwoners die een drempel ervaren om te bewegen, zorgen de beweegcoaches voor individuele begeleiding. Naast dat bewegen goed is voor de gezondheid en het de kans op een val verkleint, kan het ook bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid en het vergroten van de zelfredzaamheid. Zoals mevrouw Bot-Den Toom. Wekelijks ze met beweegcoach Monique in beweging. “Het is hartstikke fijn dat jullie komen, want bewegen is zo goed!”, vertelt ze.

Monique: “We merken dat mensen minder bewegen. En dat terwijl het nu juist zo belangrijk is om fit en vitaal te blijven. Daarnaast willen we voorkomen dat mensen zich eenzaam voelen. Daarom zijn we gestart met individuele begeleiding.” Bewegen kan op verschillende manieren en op ieders niveau. Zo is beweegcoach Monique elke week bij Open Vensters een locatie van Present te vinden om daar met bewoners in beweging te komen. “Samen bekijken we wat bij de bewoner past, zoals bewegen vanuit de stoel of een stuk wandelen op de gang. Ook hebben we allerlei toffe beweegspellen gecreëerd, zoals beweegmemory. Zoek dezelfde beweegkaarten bij elkaar en voer de beweegopdracht uit. Lekker laagdrempelig en leuk!”

Een oude diesel

Mevrouw Bot-Den Toom komt bijna iedere week met Monique in beweging. “Ik ben een oude diesel die op gang moet komen, maar als ik eenmaal beweeg, voel ik me beter. Daarom is het fijn dat Monique komt. Bewegen is goed voor mijn armen, benen en ook mijn houding. Bovendien zit ik bijna de hele dag op mijn kamer en een dag duurt dan erg lang. Ik probeer mezelf echt te stimuleren om in beweging te komen, want een ander doet het niet.”

Beweeg je mee?

Individuele begeleiding is niet alleen voor bewoners van Present. Het is er voor iedereen die meer wilt bewegen, maar zelf niet zo goed weet hoe of wat. Voelt u zich eenzaam of bent u bang om te vallen? Dan is deze één op één begeleiding misschien wel iets voor u. Samen wordt er gekeken naar een geschikte beweegactiviteit. Neem contact met ons op via info@zederikinbeweging.nl of via 06-22810286.