Gratis beweegprogramma voor 60-plussers

Donderdag 1 oktober gaat er vanuit het project ‘Zederik in Beweging’ een nieuw beweegprogramma van start. Voldoet u niet of nauwelijks aan de beweegnorm van 30 minuten per dag? Dan is het gratis beweegprogramma misschien wel iets voor u. Hierbij krijgt u een steuntje in de rug om meer te gaan bewegen onder deskundige begeleiding.

Het beweegprogramma

Van 1oktober tot en met 17 december kunt u deelnemen aan het beweegprogramma in een groep van minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Het beweegprogramma bestaat uit 12 lessen waarbij u zowel staand als zittend mee kunt doen. De eerste les van het beweegprogramma wordt er een gratis fittest afgenomen zodat u inzicht krijgt in uw gezondheidstoestand. Hierin worden onder andere bloeddruk, cholesterol, kracht, lenigheid en conditie gemeten. Aan het eind van het beweegprogramma volgt opnieuw een fittest zodat u inzicht krijgt in uw vorderingen.

Doelgroep

Het beweegprogramma is bedoeld voor zelfstandig wonende 60-plussers die niet of nauwelijks voldoen aan de beweegnorm van 30 minuten per dag. Iedereen kan hieraan meedoen ongeacht leeftijd, vaardigheden of conditie. Ook deelnemers met een rollator of rolstoel zijn van harte welkom.

De lessen

De beweeglessen worden u aangeboden onder deskundige begeleiding van de beweegcoaches senioren. Hierbij wordt rekening gehouden met uw fysieke mogelijkheden zodat u zoveel mogelijk zonder problemen mee kunt doen. De lessen worden in twee groepen aangeboden en u kunt zelf kiezen voor welke groep u zich inschrijft:

  • Meer Bewegen voor Ouderen: deze lessen worden i.s.m. Present georganiseerd. De oefeningen die gedaan worden zijn o.a. bedoeld om uw kracht, lenigheid, coördinatie en conditie te verbeteren waarbij het plezier voorop staat. Meedoen op een stoel is geen enkel probleem.
  • Sport & spel 60+: deze lessen worden in samenwerking met sportverenigingen georganiseerd en zijn over het algemeen iets intensiever. Minimale voorwaarde voor deze les is dat u zonder hulpmiddel een half uur aaneengesloten kunt wandelen.

 Tijd / Locatie

Het beweegprogramma wordt van 1 oktober tot en met 17 december 2015 aangeboden op twee verschillende tijden/locaties in Ameide:

Meer Bewegen voor Ouderen:          iedere donderdag van 9.30 tot 10.15 uur, Open Vensters

Sport & Spel 60+:                           iedere donderdag van 11.00 tot 12.00 uur, Het Spant

 Vragen?

Als u nog vragen heeft over het beweegprogramma dan kunt u contact opnemen met de Beweegcoaches Senioren: Annika Jabroer tel. 06-214 56 998 of Henrieke Verdouw tel. 06-166 34 512

Aanmelden

U kunt zich tot en met 18 september aanmelden door onderstaande gegevens in te vullen en vervolgens op ‘bevestigen’ te klikken. De beweegcoaches van Zederik in Beweging nemen vervolgens telefonisch contact met u op.

This form does not exist