€6.000 opgehaald met mini-Roparun Lexmond!

20160406_091703 (Medium)Lexmond – Woensdag 6 april was er op Brede School de Bijenkorf een Mini Roparun. Dit werd in samenwerking met Roparun team 64 (politie Rotterdam) georganiseerd.  De kinderen van OBS Prinses Wilhelmina en CBS Het Kompas renden rondom de Brede School. De kinderen van peuterspeelzaal De Vrijbuiters en kinderdagverblijf De Grobbevogels renden op hun eigen plein. Na het rennen was er voor de basisschool leerlingen een bidon met kraanwater. De bidons zijn gesponsord door de Dienst Gezondheid en Jeugd (zhz). De bidons worden in de klas bewaard en worden vaker gebruikt bij sportieve evenementen, want water is de beste dorstlesser!

Er was er voor alle kinderen de mogelijkheid om een aantal politie voertuigen te bekijken. Ze mochten op de politiemotor zitten, in de ME bus plaatsnemen en met een gummi knuppel slaan. De politie verzorgde aan het einde van de ochtend een demonstratie. Chris Boom van Zederik in Beweging werd tijdens de demonstratie gearresteerd en in de politiebus afgevoerd. De kinderen hebben vooraf sponsors gezocht.  De opbrengst van deze sponsorloop is €6.000 euro en is voor mensen met kanker. Wethouder Mulckhuijse overhandigde de cheque aan Roparun team 64.

We willen alle kinderen & sponsors bedanken voor het opgehaalde sponsorgeld. En wij wensen Team 64 van Politie Rotterdam heel veel succes tijdens de Roparun.
Foto’s kunt u vinden in ons fotoalbum! DSC02410 (Medium)