De Nationale Balkon Beweegdag komt naar Ameide

Op vrijdag 4 juni staat de Nationale Balkonbeweegdag op de planning. Een dag die vorig jaar ontstond om ouderen op afstand toch in beweging te brengen én in het zonnetje te zetten. De bewoners van Open Vensters in Ameide  trainen de komende weken samen met beweegcoach Monique ter voorbereiding op de tweede editie.

Tijdens de Nationale Balkon Beweegdag zorgt Zederik in Beweging samen met het Nationaal Ouderenfonds ook dit jaar in Ameide voor extra beweging. Samen met beweegcoach Monique komen de bewoners van Open Vensters in Ameide vanaf hun balkon in beweging tijdens het sportieve evenement. Beweegcoach Monique: “Het was vorig jaar op zo veel plekken in Nederland al zo’n succes dat we deze dag dit jaar niet zomaar aan onze neus voorbij laten gaan. Het blijft voor ouderen belangrijk om in beweging te blijven. Zo houden ze hun weerstand op peil. Daarnaast is het natuurlijk vooral ook erg leuk. We zetten ze 4 juni weer eens goed in het zonnetje.”

Om ze goed voor te bereiden, zijn is Monique begin mei weer begonnen met beweegmomenten. Zon, gezelligheid, muziek en fanatieke bewoners zorgen samen voor mooie beweegmomenten. Bewoners kunnen meedoen vanaf hun balkon of op het middenplein. Zo kunnen er zo veel mogelijk bewoners meedoen op gepaste afstand! Wordt vervolgd.