5 redenen om lekker te gaan wandelen

Het weer wordt langzaamaan warmer, het is niet meer glad en er begint weer van alles te bloeien en leven buiten. Tijd om de deur uit te gaan dus! En waarom neem je de benenwagen niet? Wandelen heeft veel voordelen. 5 voordelen van wandelen op een rij! Wist je bijvoorbeeld dat je er goede zin van krijgt?

Het is overal en altijd mogelijk

Of je nu middenin een stad woont of aan een bosrand; je kunt overal wandelen. Het enige wat je hoeft te doen is de deur uitstappen en beginnen! Het is ook heel gemakkelijk in een druk schema te proppen. Loop eens naar de supermarkt in plaats van met de auto gaan, wandel met de kids naar de sportvereniging of naar school, pak de benenwagen om op bezoek te gaan bij vrienden; er is zoveel mogelijk.

Minder blessuregevoelig dan veel andere sporten

De impact op je lijf met wandelen is een stuk lager dan bij de meeste sporten. Neem hardlopen; elke keer als je landt, komt er een behoorlijke druk op je knieën te staan. Bij wandelen is dit een stuk minder. Jezelf blesseren met wandelen zal niet zo snel voorkomen. Tenzij je natuurlijk ongetraind een hele lange tocht gaat maken. Het is dan ook voor de meeste mensen een toegankelijke manier van bewegen.

Beter slapen

Van wandelen word je rustig. Je hebt tijd om even lekker om je heen te kijken, je gedachten de loop te laten en je hebt letterlijk de ruimte om even de dag of week te verwerken. Dit zorgt ervoor dat je met een minder drukke geest je bed in gaat en hierdoor beter slaapt. Daarnaast is je lijf ook in actie geweest en is deze ook lekker vermoeid. Heerlijk om dan je warme bed in te stappen!

Verbetert je stemming

Onderzoeken over de effecten van sporten lopen uiteen, maar wetenschappers zijn het over één ding eens: wandelen is goed voor je humeur! Als je sport, maakt je lijf serotonine aan. Dit stofje heeft effect op dingen zoals je zelfvertrouwen en geheugen, maar dus ook je stemming. Zit je dus even niet lekker in je vel of last van een humeurige peuter, kleuter of puber? Ga een blokje om. Wie weet, misschien doet het wel wonderen!

Je ontdekt nieuwe plekken

Als je thuis weggaat, ga je dan meestal gericht ergens heen of dwaal je wel eens lekker rond? Wandelen is een perfecte manier om nieuwe plekken te ontdekken. Loop eens een kant op waar je normaal nooit heen gaat te fiets of in de auto en kijk gewoon eens waar je uitkomt. Wie weet zit er ergens wel een parel van een plekje verstopt in jouw omgeving!